071 407 47 70
010 273 32 58

Uw gehoororgaan bestaat uit drie verschillende – en zeer kwetsbare – onderdelen: het uitwendige oor, het middenoor en het binnenoor.

Geluid is een trilling van lucht. Deze trillingen worden opgevangen door uw oorschelp en via de uitwendige gehoorgang doorgeleid naar het trommelvlies. Het trommelvlies vormt de scheiding tussen het uitwendige oor en het middenoor.

Het trommelvlies komt in beweging door de trillingen en geeft deze door aan de gehoorbeentjes: drie kleine botjes in het middenoor. Die versterken het geluid en geleiden het door naar het binnenoor. Hierin zit het slakkenhuis, gevuld met vloeistof en kleine haartjes, de haarcellen.

Door de geluidstrillingen komt de vloeistof in beweging, de haarcellen zetten deze trillingen om in een signaal en dat komt via de zenuwbanen in uw hersenen terecht. Daar neemt u de geluiden waar.

U kunt online zelf een hoortest doen, kijk op oorcheck.nl.

Vermoedt u , of heeft u last van en/of , neem dan contact met ons op. De audiciens van ABC Hoortechniek informeren u graag verder, ook over mogelijke behandelopties.