Audiciens

Wij stellen aan u voor, onze audiciens:

 

Wil van Dijk Wil van Rijn, audicien sinds 2002.

Wil is op een eigenaardige manier in het audicienvak terecht gekomen. Ze had op twee sollicitaties gereageerd en mocht bij ABC hoortechniek (destijds voor haar de minst aantrekkelijke baan) meteen aan de slag: “daar was ik al bang voor” reageerde ze. Echter is Wil vanaf dag 1 helemaal omgeslagen.

Een superleuk bedrijf, leuke collega’s afwisselend werk en het contact met de klanten is echt geweldig! “de manier waarop wij met onze klanten omgaan en hoe deze daarop reageren is echt fantastisch. Er zijn zoveel trouwe klanten, sommigen komen zelfs wekelijks langs , gewoon voor de gezelligheid, onder het motto dat het toestel nog een keer schoongemaakt moet worden, heerlijk .”

Ook de vaktechnische aspecten van het werk is ze enorm gaan waarderen en ze heeft uiteindelijk zelfs haar audiciendiploma gehaald. Hierdoor kan ze nog dieper op alle zaken ingaan, Wil is namelijk erg perfectionistisch ingesteld; “ik denk altijd bij mezelf, hoe zou ik het toestel zelf willen dragen? Perfect natuurlijk en voor mijn klanten neem ik met minder ook geen genoegen.”

Ook Wil is mede eigenaar van ABC hoortechniek en samen met Joop, Edith en Jolanda helpt zij u graag in een van hun vertrouwde winkels.

 

 

Joop van Waas, audicien sinds 1982.

Na het afronden van zijn dienstplicht zocht een Joop een baan en heeft werkelijk op alles gesolliciteerd. Hij is uiteindelijk in de audiciens branche terecht gekomen en bevestigd na een jaar zijn eigen stelling: Als je na een jaar nog steeds als audicien werkzaam bent, dan blijf je waarschijnlijk tot aan je pensioen!”

Dertig jaar na zijn solliciteren kan hij dat wel beamen, hij heeft geen plannen om een ander vak uit te oefenen. Elke keer als hij weer iemand kan helpen met zijn of haar gehoorproblemen krijgt hij weer voldoening van zijn werk. “Toen ik laatst een 100-jarige mevrouw weer sinds tijden de vogels kon laten horen dan raakt mij dat tot het bot en ben ik net als haar tot tranen toe ontroerd.”

Na al die tijd is hij inmiddels mede eigenaar van ABC hoortechniek en wordt er nog elke dag met veel plezier het vak beoefent. Veel anekdotes worden er inmiddels verteld maar niet alleen rooskleurige verhalen komen er voorbij. Maar hoe fijn is het als iemand met een eenzijdig hoorverlies wat kan duiden op ergere ziektes, bij een controle word onderschept en zo erger kan worden voorkomen. “De steeds vernieuwende technologie en het nauw samen werken met mijn klanten die zorgen voor een persoonlijke touch is een combinatie waar ik niet op uit gekeken raak.”

 

 

Edith Edith, hoormedewerkster sinds 2004

Werkt bij ABC sinds 2004 en in die 8 jaar is het nooit in haar opgekomen om iets anders te gaan doen. Na haar werk bij de PTT in Den Haag en Utrecht en het Zilveren Kruis in Noordwijk heeft Edith een zoon en een dochter gekregen, waarna het opvoeden begon. Na twee jaar begon het echter toch weer te kriebelen en wilde zij weer een leuke baan waarin het contact met de klant erg belangrijk is.

Bij ABC is Edith verantwoordelijk voor de administratie en inmiddels is zij ook zeer behendig met het hoortoestel. Ze is naar eigen zeggen zo’n vakidioot dat ze praktisch altijd batterijtjes en slangentjes bij zich heeft om zodoende altijd iemand met een hoortoestel in nood te kunnen helpen.

Op een familiefeest in Zeeland kon ze het niet laten om een meneer te helpen die zijn draai niet kon vinden in de zaal met het geluid. Edith zag hem steeds verplaatsen om de gesprekken beter te kunnen horen en zag in een oogopslag dat zijn slangetjes te lang waren. Geen probleem, met een schaar en wat nieuwe slangetjes was dit zo verholpen! “Het is dat deze meneer in Zeeland woonde, anders hadden wij wellicht een nieuwe vaste klant erbij .”

Het audiciens vak is helemaal geen grijs vak volgens Edith, er zijn ook heel veel jongere kinderen met een gehoorbeperking. We hebben klanten in een maxicosi en achter een rollator en alles wat daar tussen in zit. De blik op het gezicht van een peuter die voor het eerst weer wat hoort, onbetaalbaar om dat als moeder te mogen zien.

 

JolandaJolanda Doejaaren, assistent audicien sinds 2005

Jolanda werkt al sinds januari 2005 als assistent audicien in de vestiging Schiedam. Naast de administratie en het uitvoeren van kleine technische reparaties aan de hoorapparaten kunt u haar ook terug zien bij het afnemen van de gehoor testen.

Jolanda is getrouwd, heeft twee volwassen zonen en is inmiddels ook de trotse oma van een knappe kleindochter.

“Ik wilde niet bewust de assistent audicien worden en ben net als velen het vak ingerold.” Door de over het algemeen vele positieve ervaringen in dit vak heb ik altijd veel plezier gehad in mijn werk en doe dit dus nog heel graag.

Voordat ze in de hoortoestellen branche kwam werken richtte Jolanda zich vooral op het opvoeden van haar twee kinderen. Zodra deze wat ouder waren, wilde ze toch weer wat voor zichzelf gaan doen en meer met mensen in aanraking komen. Bij ABC hoortechniek voelt zij zich als een vis in het water. Door haar flexibele en vrolijke in stelling wisselt ze gemakkelijk tussen administratief werk en het testten van het gehoor. “Het leuke aan werken bij ABC is vooral de afwisseling. Geen dag is het zelfde.” Ook Joop van Waas en vele klanten zijn blij met haar aanwezigheid, want ze word door hemzelf omschreven als het zonnetje in huis!